09 228 90 87

0497 85 87 66

Antwerpsesteenweg 504

9040 Sint-Amandsberg

WAARVOOR KUNT U BIJ KINE EN CO TERECHT?

Revalidatie en blessurebehandeling

Rugproblemen, een sportblessure, revalideren na een ongeval of operatie, luchtwegproblemen: bij Kine&co Gent kunt u terecht voor revalidatie, blessurebehandeling en ademhalingskinesitherapie (autogene drainage).

Rugschool

Hebt u last van rug- of nekpijn: dan kunnen wij bij Kine & Co Gent u helpen om met ondersteuning uw houding te verbeteren (en vooral veel van houding te wisselen), uw rug te versterken en rugklachten te verminderen.

Personal Training

Bij Kine & Co Gent kan u ook terecht voor personal training om onder begeleiding verstandig te beginnen bewegen én in beweging te blijven. Hierbij maken we vaak gebruik van 'eenvoudige' oefenmaterialen zoals de gymbal. We helpen u verder met bruikbare tips en professioneel advies op maat.

 PROFESSIONELE CARRIÈRE 

 WENDY LOOTS 

Vermits sport altijd een belangrijk deel van mijn leven is geweest en ik ook geboeid was door de medische wereld was kinesitherapie studeren een voor de hand liggende keuze. Ik combineerde mijn studies met nog heel wat sport. Ik gaf 4 keer per week zwemlessen en gaf gedurende een 10-tal jaar groepslessen fitness in Wommelgem.

Na mijn afstuderen als master in de kinesitherapie ben ik mij eerst gaan verdiepen in de ademhalingskine en meer bepaald autogene drainage. Ik volgde een opleiding bij Jean Chevailier, de grondlegger van de autogene drainage, en werkte een jaar lang in een groepspraktijk (Kinesingel, Mortsel) gespecialiseerd in deze therapie. Ik deed hiernaast bijna drie jaar weekenddienst in het UZ Antwerpen op de afdelingen longziekten en intensieve zorgen.

Ik besefte echter dat ik niet de rest van mijn carrière enkel ademhalingskine wilde doen en ging aan de slag in een groepspraktijk op het Zuid in Antwerpen. Daar kwam ik meer in aanraking met sportkine en rugrevalidatie. In deze domeinen ging ik mij dan ook verder verdiepen en volgde achtereenvolgens en cursus Mulligan therapie (manuele behandeling), kinesiotaping en verschillende bijscholingen over oefentherapie bij sporters.

Als afsluiter van mijn professionele carrière in Antwerpen werkte in nog 1,5 jaar in een praktijk op het Antwerpse Kiel waar ik in aanraking kwam met een zeer multicultureel patiëntenbestand. In 2013 begon ik een opleiding tot personal trainer, in maart 2014 legde ik succesvol examens af en sindsdien ben ik ook gecertificeerd personal trainer (NASM). In 2014 nam ik een kinepraktijk in Sint-Amandsberg over. In 2018 werd het tijd voor uitbreiding en zo werd Kine & Co Gent geboren (sinds juni 2018).


Sinds oktober 2018 is Arjen Trinquet de praktijk komen versterken als kinesitherapeut.

 KINESITHERAPIE & PERSONAL TRAINING 

 BIJ KINE&CO GENT